Balandžio 13 d. VŽG pirmokai vyko į vienos dienos pažintinę ekskursiją po Ukmergės kraštą. Išvyka suteikė daug žinių bei paliko puikių įspūdžių. 

                      Iš pradžių mokiniai aplankė Kopūstėlių kaime buvusią raketų bazę. Čia vyko pilietiškumo pamoka, kurią organizavo klubas  „Miško broliai“. Klubo nariai ne tik papasakojo mokiniams bazės istoriją – leido aplankyti atkurtas partizanų slėptuves ir bazes, požeminius bunkerius, pamatyti Lietuvos partizanų uniformų rekonstrukcijas, sudalyvauti šaudymo į taikinius ir granatų mėtymo rungtyse. Sužinoję daugybę įdomių faktų apie bazę ir partizanų gyvenimą, kupini įspūdžių mokiniai  patraukė į Ukmergės miesto centrą.

Ukmergės kraštotyros muziejaus gidas Arnoldas organizavo  pažintinę ekskursiją po Ukmergę. Mokiniai susipažino su miesto istorija, aplankė piliakalnį, ant kurio kadaise stovėjo Vilkmergės pilis, susipažino su Ukmergės žydų bendruomenės istorija. Buvo galimybė ir savarankiškai patyrinėti miestą.

                      Iš Ukmergės centro pirmokai patraukė į buvusią Užugirio A. Smetonos pradinę mokyklą, kurioje dabar įrengtas muziejus. Kaip tarpukario Lietuvos mokiniai gimnazistai lavino dailiojo rašymo įgūdžius senoviniais plunksnakočiais bandydami atkartoti pateiktus tekstus, pasivaikščiojo po mokyklos pastatą bei kiemą. Gidė ne tik pristatė pirmokams A. Smetonos pradinės mokyklos mokinių kasdienybę, bet ir papasakojo, kaip iš lino gaminami drabužiai, leido iš arti pamatyti senovinę audimo įrangą, susipažinti su kiekvieno prietaiso paskirtimi.

                      Kupini nuostabių įspūdžių ir naujų žinių su dainomis pirmokai grįžo į Vilnių. Edukacinėje išvykoje jie ne tik daug  sužinojo apie Lietuvos istoriją, bet ir smagiai praleido laiką, tad kelionė tikrai neprailgo.

Ia klasės mokinys Danielius Stojanov