Gegužės 25 dieną Vilniaus Žirmūnų gimnazijos III aukšto fojė po penktos pamokos prasidėjo renginys, kurio nekantriai laukė grožinius tekstus kuriantys ir mėgstantys žmonės. Taip, ten vyko „Mažasis poezijos pavasarėlis“. Literatūros renginys, kuris siekia suburti kuriančiųjų tekstus bendruomenę ir atgaivinti kūrybos skaitymų tradiciją mūsų gimnazijoje.
Skaitovui Povilui Šližiui raiškiai padeklamavus Marcelijaus Martinaičio eilėraštį „Fragmentas“, mokytojui lituanistui Antanui Šimkui tarus keletą įžanginių žodžių apie šio renginio ir visoje Lietuvoje vykstančio festivalio „Poezijos pavasaris“ sąsajas, vyko tai, kas svarbiausia – jaunųjų kūrėjų poezijos ir prozos skaitymai, muzikiniai ir kitokie pasirodymai.
Tegu bus paminėti visi „Mažojo pavasarėlio dalyviai“ dalyviai: Rokas Smetonis (Ia), Povilas Šližius (Ib), Viltė Meižytė (IIb), Elena Rancytė Gonzalez De Chavarri (IIg), Rasa Danielė (IId), Ieva Navickaitė (IIa), Rusnė Tursaitė (IIIe), Aušra Beržinytė (IIIc), Kamilė Kiaulakytė (IIIf), Paulius Stanulionis (IVb), Monika Galeckaitė (IVe), Gabija Meškytė (IVd), Ieva Plėšnytė (IVc). Taip pat eilėraščių iš savo naujos poezijos knygos „Vakaras dega“ paskaitė ir Antanas Šimkus. Renginį baigė Povilo Šližiaus perskaitytas Aido Marčėno eilėraštis „Ars poetica“.
Mokytoja lituanistė Dalia Ignotienė dalyvius apdovanojo stebuklingais obuoliais, o žurnalo „Metų“ redakcija – literatūriniams skaitiniams skirtais numeriais.
Visus dalyvius plojimais lydėjo geranoriška publika, o organizatoriai darsyk dėkoja tiek klausytojams, tiek kuriantiems – buvo gera jus išgirsti, esate nuostabūs, rašykite, kurkite ir nepamirškite tuo dalintis.
Jau minėta publika įdėmiai klausėsi, netgi renginiui peržengus įprastinę pamokos trukmę. Tai turbūt liudija, kad tokio „pavasarėlio“ reikia – ir ne tik jauniems ar pagyvenusiems kūrėjams, skaitovams ir atlikėjams – visiems.
Tad tikimės, kad šis renginys tik pradžia – vartai, atsiveriantys kūrybinį kelią pasirenkantiems ir juos lydintiems.
Tad iki kitų kartų.
„Mažojo poezijos pavasarėlio“ organizatoriai