Kviečiame balsuoti už Vilniaus Žirmūnų gimnazijos ketvirtos klasės mokinių Paulės Lavrinovičiūtės ir Agnės Lavrinovičiūtės kurtą animacinį filmuką „Gyvenimo lempos“, kuris dalyvauja konkurse „Animuoju lietuvišką pasaką 2021“.

Autorės apie animacinio filmuko kūrimo procesą:

„Iš pradžių reikėjo nuspręsti, kokia tautosakos rūšimi remsimės kurdamos stopmotion filmuką. Internete informaciją sekėsi sunkiai surasti, tačiau pasisekė, kad namuose turėjom lietuvių tautosakos knygą, kurioje buvo daug pasakų. Išsirinkom pasaką ,,Gyvenimo lempos“. Teko išsiaiškinti, kaip pagaminti stovintį žmogeliuką, kuris galėtų lankstyti galūnes.  Tai buvo nemenkas iššūkis. Interneto puslapiai, youtube filmukai labai padėjo, iš ten ir pasisėmėm žinių, kaip turėtų atrodyti figūros maketas. Vėliau teko iš modelino lipdyti galvą, veido kontūrus, juos paryškinti, suteikti natūralumo, klijuoti plaukus, suteikti kūnui formą. Ne mažiau teko paplušėti ir kuriant drabužius. Kiekvienai scenai reikėjo pritaikyti skirtingas aplinkos dekoracijas. Teko pasitelkti vaizduotę, kaip turėtų atrodyti miškas (padarytas namų sąlygomis), žibalinės lempos. Džiaugiamės, kad viskas pavyko.“

Respublikinio konkurso „Animuoju lietuvišką pasaką 2021“ publikos viešasis vertinimas vyks 2021 m. spalio 18 d.–lapkričio 14 d. internetinėje svetainėje http://ktkc.lt/cat-konkursai/dalyvauk-konkurse-animuoju-lietuviska-pasaka/. Atkreipkite dėmesį, kad kūriniai išdėstyti 2 lapuose. Daugiausia balsų surinkę kūrybiniai darbai taps publikos numylėtiniais. Šių kūrybinių darbų autoriams (po vieną iš kiekvienos dalyvių grupės) bus skirti papildomi prizai.