Rugsėjo 25 d. ĖJIMO šventėje dalyvavo gausus būrys gimnazistų: Ia ir If  (auklėtoja ir technologijų mokytoja Vaida Gailiūnienė), Ic (auklėtoja ir teatro bei filmų kūrimo mokytoja Rasa Kulytė-Polini), IId (auklėtojas ir biologijos mokytojas Julius Kavaliauskas), IIIc (auklėtoja ir istorijos mokytoja Rasa Šilinskienė). Entuziastingai ėjimą palaikė mokytojai Zita Jackūnienė (etikos mokytoja), Edvardas Bortkevičius (technologijų mokytojas), moksleivių tėveliai bei mokytojų šeimų nariai. Visi įveikė 10 km draugų trasą. Kadangi VŽG bendruomenė buvo gausiausia, ji ir gavo už tai prizą. Į renginio vedėjų (Simas Stankus ir Gabrielė Tetenskaitė iš „Radiocentro“) klausimą, kaip sekėsi įveikti 10 km draugų trasą, vienbalsiai atsakė, kad jos buvo per mažai, ir kitąsyk pažadėjo susitikti 25 km distancijoje!

Į  renginį lietingą šeštadienio dieną susirinko beveik 7 tūkst. vilniečių ir miesto svečių. Visi jie buvo vedami vieno tikslo – įveikti pasirinktą 5, 10 ar 25 kilometrų ėjimo trasą. Čia jų laukė ne tik gražiausios Vilniaus vietos, bet ir turiningos pramogos renginio miestelyje ir poilsio stotelėse, tad užsiėmimų rado kiekvienas, o kilometrai patys ištirpo po kojomis.

„Nors ėjimas kiekvienam iš mūsų yra toks pat natūralus, kaip kvėpavimas ar miegas, tačiau nesusimąstome, kaip ir kiek mes vaikštome. Ėjimo renginiu kursime šventę, ištisus metus kreipsime žmonių dėmesį į sąmoningo ir taisyklingo ėjimo bei kasdienio pasivaikščiojimo naudą“, – sako ĖJIMO organizatoriai.

Daugiau apie renginį >>>

Vaizdo įrašas >>>